Sepang House

The Sepang House is defined by a large sheltering roof with deep overhangs, shaded terraces and balconies along its edges. It uses raw concrete, bricks and wood to develop a material language that echoes its tropical setting. Different materials are used to distinguish different elements of the house. For example, raw exposed concrete is used for all external walls, bricks for spine walls that runs along the centre of the house, and timber for roof structures, ceilings and the floor. All other surfaces are plastered and painted white. This approach to materiality creates a richness of texture in the house – an interesting background for contemporary family life.  The design of the house is driven by the desire for the main living areas to face the cool and shaded northerly aspect and the garden. In order to achieve this, spaces are organized along a pair of central brick spine walls. Staircases are organised between these spine walls. The main spaces such as living, dining, guest and master bedrooms organized to the north of the spine walls, whereas the kitchen and other bedrooms to the south. Openings in the spine walls and multiple double height volumes create opportunities for visual and acoustic connections within the house and outdoors, making the house feel more intimate and warm.

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House

Sepang House